
De verkiezingen zijn net voorbij: nog nooit (tenminste in de levens van scholieren) was het zó spannend en stond er zó veel op het spel. Misschien heeft jouw favoriete partij wel verloren: iedereen kan dan wel wat comfort food gebruiken. Misschien ben je juist blij met de uitslag: een overwinningsdessert is dan wel passend. Misschien vind je politiek niet interessant, en heb je een andere reden om dit heerlijke chocoladetoetje te eten. Of geen reden. Je zult er in ieder geval van genieten.
4 eetlepels zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels suiker
2 eetlepels cacao
1 ei
3 eetlepels melk
3 eetlepels boter of olie
¼ theelepel vanille-extract (niet per se nodig)
1 grote mok
2 eetlepels suiker
2 eetlepels cacao
1 ei
3 eetlepels melk
3 eetlepels boter of olie
¼ theelepel vanille-extract (niet per se nodig)
1 grote mok
Voor de extra chocoladeganache
4 el slagroom
gesmolten chocolade
4 el slagroom
gesmolten chocolade
fruit: aardbei, frambozen, banaan e.d.
Bereiding
Breek een ei en doe dat in de mok. Mix dit heel goed zodat er geen klontjes bloem in de hoekjes achterblijven. Schenk de melk en de olie erbij en roer goed door. Voeg het vanille-extract toe.
Zet je mok in de magnetron en verwarm drie minuten op maximaal vermogen (circa 1000 watt)
Wacht tot de cake stopt met rijzen en stevig (maar luchtig) wordt in de mok.
Voor de extra smaaksensatie kan je slagroom, gesmolten chocolade, noten of fruit op de cake leggen.