Zoals ieder van ons gemerkt heeft, hebben wij het zwaar te verduren gehad de afgelopen tijd.
Kou, regen, wind en om het af te maken kwam daar ook nog een flinke dosis sneeuw bij.
Dat was even leuk, vooral toen we ijsvrij kregen, hoezee!
Maar toen alle wegen vervolgens in ijs begonnen te veranderen, hadden de meesten het wel
weer gezien. Daarna volgden er wat regenachtige tijden, maar nu begint het weer flink koud te
worden.
Speciaal daarom hebben wij voor alle rillende kinderen met bevroren handjes een aantal warme
dranken bij elkaar gesprokkeld. Zo gaan jullie allen goed voorbereid de winter in.
Kou, regen, wind en om het af te maken kwam daar ook nog een flinke dosis sneeuw bij.
Dat was even leuk, vooral toen we ijsvrij kregen, hoezee!
Maar toen alle wegen vervolgens in ijs begonnen te veranderen, hadden de meesten het wel
weer gezien. Daarna volgden er wat regenachtige tijden, maar nu begint het weer flink koud te
worden.
Speciaal daarom hebben wij voor alle rillende kinderen met bevroren handjes een aantal warme
dranken bij elkaar gesprokkeld. Zo gaan jullie allen goed voorbereid de winter in.
Nutella Chocolademelk?!
Je dacht dat gewone chocolademelk al lekker was?
Het kan toch altijd een stapje beter.
In dit recept combineer je twee ingrediënten die door de goden geschapen lijken te zijn.
Het kan toch altijd een stapje beter.
In dit recept combineer je twee ingrediënten die door de goden geschapen lijken te zijn.
Nutella en melk, het is niet heel lastig.
Voor één mok heb je nodig:
-200 ml melk
-2 eetlepels nutella
Je zet eerst de melk in de magnetron, of je verhit het in een pannetje.
Als je kiest voor de magnetron, let dan goed op.
Het is aan te raden om de melk eerst één minuut te verwarmen, vervolgens telkens dertig seconden
totdat het warm genoeg is. Blijf tussendoor wel goed roeren, anders krijg je vieze velletjes op de melk.
Dat moeten we niet hebben. Als de melk warm is schep je de nutella erin en roer je deze er goed
doorheen. De echte fanatiekelingen kunnen er naar eigen voorkeur ook nog marshmallows, slagroom
of stukjes hazelnoot in gooien.
Als je kiest voor de magnetron, let dan goed op.
Het is aan te raden om de melk eerst één minuut te verwarmen, vervolgens telkens dertig seconden
totdat het warm genoeg is. Blijf tussendoor wel goed roeren, anders krijg je vieze velletjes op de melk.
Dat moeten we niet hebben. Als de melk warm is schep je de nutella erin en roer je deze er goed
doorheen. De echte fanatiekelingen kunnen er naar eigen voorkeur ook nog marshmallows, slagroom
of stukjes hazelnoot in gooien.
Mokka cappuccino
Benodigdheden:
-een reep pure chocolade
-melk
-sterke espressokoffie
Vervolgens smelt je maar liefst twee stukjes chocolade in een mok gloeiend hete koffie.
Verwarm de melk in een pannetje en klop deze op met een garde.
Schep het melkschuim dan op de koffie en bestrooi het resultaat eventueel met cacaopoeder
of geschaafde chocolade. Tada, een prachtig drankje.
Verwarm de melk in een pannetje en klop deze op met een garde.
Schep het melkschuim dan op de koffie en bestrooi het resultaat eventueel met cacaopoeder
of geschaafde chocolade. Tada, een prachtig drankje.
Geen verstand van keukengerei?
Als keukenprinses worden niet jouw roeping is, kun je toch nog genieten van een speciale
chocolademelk. Sinds kort liggen er chocolademelkvarianten van de beroemde ‘Milkyway’ en ‘Bounty’
in de winkels. Deze komen verpakt in zakjes en hoef je alleen maar in je melk te dumpen.
Zo kan iedereen deze winter van iets speciaals genieten.

chocolademelk. Sinds kort liggen er chocolademelkvarianten van de beroemde ‘Milkyway’ en ‘Bounty’
in de winkels. Deze komen verpakt in zakjes en hoef je alleen maar in je melk te dumpen.
Zo kan iedereen deze winter van iets speciaals genieten.
