De Sint is nu weer ruim een aantal weken in ons land. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor het snoepgoed, dat al vanaf eind oktober in de uitverkoop staat. Of je nu wel Sinterklaas viert of niet, de kans dat je dit jaar iets aan sinterklaaschocolade hebt gegeten, is vrij groot. Die chocolade smaakt tenslotte extra lekker wanneer je het Sinterklaasjournaal zit te kijken, toch? Geloof het of niet, je bent niet de enige die sinterklaaschocolade anders vindt smaken dan de standaard chocoladereep.
Twee hele bekende chocolades zijn natuurlijk de gouden
chocolademunten en sjokosticks. Als je bij deze twee producten verschil proeft,
dan heb je gelijk. Ze vallen namelijk onder de categorie cacaofantasie. Dit
betekent dat ze minder dan 35% cacao bevatten en dus niet tot het label
melkchocolade behoren. De reden dat fabrieken dit doen, is om de
productiekosten te verminderen en er dus ook in de winkels een lagere prijs op
te plakken. De vermindering van cacao zorgt er logischerwijs ook voor dat de
smaak verandert, aangezien de andere ingrediënten in het product meer naar
voren komen.
Als je echter vindt dat de Verkade melkchocoladeletter
anders smaakt, dan heb je helaas pech. De chocoladeletter van Verkade bevat
precies dezelfde ingrediënten als de chocoladereep, met een cacaopercentage van
36%, alleen is de prijs net ietsje
hoger. Zo is de chocoladeletter per één kilo 1,86 euro duurder dan de
chocoladereep.
Misschien tijd om Sinterklaas een gedicht te sturen over
zijn chocolade?
Remy Belinfante
Foto: Remy Belinfante.
Reacties