Doorgaan naar hoofdcontent

Politiek op school


'Linkse indoctrinatie': de docent laat de woorden vallen in de klas en gelijk ontstaat er rumoer. Meningen zijn erover verdeeld en discussies worden gehouden. Forum voor Democratie heeft in maart een meldpunt geopend voor ‘linkse indoctrinatie’ in het onderwijs, waarbij leerlingen gevallen van linkse indoctrinatie op hun school kunnen melden.

Maar hoe kijken docenten daar nou tegenaan bij ons op school? Wij hebben even rondgevraagd op school en dit is wat een aantal docenten ervan vindt.

Vele docenten stemmen zelf overwegend links. Het meest genoemd werd GroenLinks maar D66 was ook een populaire partij voor de docenten. Omdat zij zelf links zijn zou je kunnen zeggen dat ze inderdaad links zouden kunnen indoctrineren. De docenten voelen zich echter niet de persoon om te vertellen waar leerlingen op moeten stemmen, ze zijn er alleen om feiten te geven en over bepaalde dingen te praten. Er wordt nog best vaak gevraagd aan docenten waar ze op stemmen. Hier antwoorden ze wel op, zolang er wel respect is voor de eigen mening van de leerlingen.

De meeste docenten vinden het meldpunt van FvD een minder fijn idee, ze zijn van mening dat dit meldpunt leerlingen onderschat, leerlingen lopen niet als zwakke schaapjes achter de docent aan. Daarnaast drijft het docenten in een hoekje, waarmee ze het gevoel krijgen dat ze heel goed moeten opletten wat ze zeggen en doen.

Voor de docenten is het meldpunt dus niet fijn. Ze vinden dat het leerlingen onderschat en docenten in een hoekje probeert te drijven. Zelf stemmen de docenten links, maar ze hebben respect voor andermans meningen.

Afbeeldingsresultaat voor linkse indoctrinatie

Reacties