Doorgaan naar hoofdcontent

Survivaltips voor brugklassers

Hallo bruggers, leuk dat jullie naar het Goois Lyceum zijn gegaan! De middelbare school is natuurlijk wel spannend en hoe overleef je de middelbare school? Wij (Hidde Braunstahl en Lot Luycx) zijn ex-bruggers en geven jullie wat tips voor de middelbare.

Sociale contacten 

Natuurlijk is het belangrijk en leuk om veel vrienden te maken, maar dat is niet altijd even makkelijk. Onze tip daarom ook is gewoon op mensen afstappen. Iedereen is nieuw op school en maakt hetzelfde mee als jij dus dat is ook leuk voor de anderen. Stel nou dat het niet lukt om vrienden te maken in je klas. Doe dan een middagprogramma, zoals de schoolkrant. Dat zouden wij ook heel gezellig vinden 


Boeken en nieuwe vakken

Je hebt vast gemerkt dat je op de middelbare school veel nieuwe vakken hebt en sowieso veel boeken hebt. Soms is je tas dan ook heel erg zwaar. Onze tip is: gebruik je kluisje, want de hele dag lang met een zware tas lopen is ook heel vervelend. 


Nieuwe docenten 

Doordat je veel verschillende vakken hebt heb je ook veel meer docenten. Sommige zijn leuker dan andere. Je kan soms namelijk ook een hekel hebben aan een docent, maar onze tip is dan dat je tegen iedere docent aardig moet doen. Docenten hebben namelijk ook een hart. Je hoeft natuurlijk niet te overdrijven, maar soms is een grappige en leuke opmerking voor een docent al heel goed. 


Huiswerk

Op de middelbare school krijg je natuurlijk ook veel meer huiswerk en dat is niet altijd even leuk en even makkelijk om te plannen. Onze tip is dan ook: doe je huiswerk de dag dat je het hebt opgekregen. Als je die dag dan niet kan, kun je het altijd nog verplaatsen en heb je het wel altijd op tijd af. Mocht je het toch een keer vergeten is dat niet heel erg, maar als het te vaak gebeurt dan kan dat problemen opleveren.


Verdere kleine tips 

  1. Ga niet gelijk heel stoer doen, want dat kan een hoop irritatie opleveren bij anderen.

  2. Laat je niet gek maken door anderen, je mag gewoon op de trap zitten!

  3. Geniet ervan!


Nog een fijne dag bruggers en hopelijk hebben jullie het naar jullie zin op het Goois want je weet het, op het Goois voel je je thuis ;-) 





Reacties