Als je
Halloween viert is het altijd leuk om nog wat te smikkelen te hebben. Dus maak
snel en makkelijk deze spookkoekjes! Lekker om te eten en lekker om te maken :)
Suikerkoekjes
Om een koekje te versieren moet je eerst een
koekje hebben: ik raad een suiker koekje aan!
Dit recept is super simpel.
- mix 200 gram ongezouten roomboter, 150 gram witte basterdsuiker en 8 gram vanillesuiker en voeg dan 400 gram bloem toe. Mix het goed tot een deeg.
- laat het een uur in de koelkast rusten. Kijk ondertussen een spannende film ;)
- na het rusten kun je de spookfiguurtjes maken van het deeg. Ik zou ze uitsnijden, niet iedereen heeft zomaar een spookfiguur-cake-uitsteekvormpje in de keukenkast liggen. Leg de figuurtjes op de bakplaat en bak ze 10 tot 12 minuten op 180 graden.
· Icing
Terwijl de koekjes in de oven zitten en afkoelen, kun je het glazuur maken (icing). Ook dit is zo gedaan:
- mix 400 gram poedersuiker, 60 ml
water en 10 gram eiwitpoeder
- scheid ongeveer ⅓ van de icing en doe daar nog een beetje water
bij, dit kan je later gebruiken voor de lijntjes
- smelt een beetje chocola. Doe dat in een kom die tegen hitte kan, en zet die in een pan met zacht kokend water. Het water mag niet in de kom komen.
· Versieren
- begin met de icing in twee spuitzakken te doen (ik gebruik vaak een boterhamzakje en knip dan een klein puntje af).
- trek een strak lijntje om de rand van het koekje met de icing met water. Vul het koekje binnen het lijntje na 20 seconden in met de icing zonder water. Je zult de lijnen niet meer zien, als dit nog wel zo is kun je met een satéprikker er een beetje in roeren.
- maak dan gesmolten chocola twee oogjes en een mondje!
Tip: laat de
koekjes eerst afkoelen als ze uit de oven zijn, dan smelt het glazuur niet!
Eet smakelijk!
Effi Mounier - 2g1
Reacties