Doorgaan naar hoofdcontent

Sinterklaas leeft!

Maandag 7 november is het sinterklaasjournaal begonnen. Niet iedereen heeft tijd om het hele journaal te kijken, maar dankzij onze Echo-redactie krijg je toch nog mee wat er gebeurt! 

De kanonnier van Hellevoetsluis zou een kanonskogel uit een kanon schieten. Op de stoomboot hebben de pieten alle pakjes al in zakken gestopt. De stoomboot is lek, Piet de smeerpoets probeert het weer te maken, maar dat lukt niet helemaal. Er komt een emmer water op het hoofd van Sinterklaas en op dat van alle pieten.

Het was ook nog een rommel in het grote pietenhuis. De politie heeft gezocht, maar niets gevonden wat miste of kapot was dus die konden er niets aan doen. Ze hebben het met een hele grote ploeg vervolgens weer opgeruimd om Sinterklaas wel gewoon te kunnen verwelkomen

Rachel heeft de burgemeester van Hellevoetsluis ook al even gesproken en de burgemeester zei dat ze ook echt even op het mooiste plekje van Hellevoetsluis moesten gaan kijken, ‘de kade’, maar toen ze daar heen wilden zij Hein Klein dat je beter naar de molen kon gaan en dat die ook heel mooi was.

Eerst (en tijdens het gedoe met de boot) waren Sinterklaas en de pieten nog in Spanje. Daar kwamen we achter toen de boot ging zinken, Ze zette de pakjes gewoon op de kade in Spanje. De stoomboot is toen gezonken. Piet de smeerpoets die was er nog van overtuigd dat de boot nog jaren mee had kunnen gaan, maar sinterklaas was daar al niet zo zeker meer van. Die had daarom al een nieuwe boot besteld bij Hein Klein (Dat was een verrassing dus mocht niemand nog in de haven komen, omdat hij daar klaar lag). De vorige boot had de opa van Hein Klein gemaakt. Sinterklaas is dit jaar met het vliegtuig gekomen, de goedheiligman 1.

De pakjes liggen nu over de hele wereld verspreid, omdat ze vergeten zijn om de pakjes van het vliegtuig over te laden op de boot. Een aantal pieten zijn daarom in het vliegtuig weer ingegaan om te zorgen dat al de pakjes weer op te halen. Piet de smeerpoets probeert het, maar die rijdt het hele vliegtuig in de prak.

Er zijn veel te weinig pieten mee, omdat er niet zoveel pieten in het vliegtuig pasten. Daardoor zijn er een heleboel pieten niet. En kunnen er een heleboel klusjes nu niet gedaan worden. Daardoor was er geen piloot aan boord en konden ze niet vertrekken. De rommelpieten zijn er wel, maar niemand weet welke pieten dat nou eigenlijk doen.

Er worden ook winkels overhoop gehaald (Lieve Penders).


Reacties