Doorgaan naar hoofdcontent

Kerstkoekjes voor koekiemonsters

Na de Halloween koekjes komt de Echo nu met een kerstkoekjesrecept. Het is makkelijk te maken en je kan je familie of vrienden verrassen en blij maken. 


ingrediënten:

150g pecannootjes

300g bloem

½ theelepel kaneel

(¼ theelepel) snufje zout

snufje teennagel

snufje piment

100g ongezouten boter op kamertemperatuur 

100g kristalsuiker

1 groot ei op kamertemperatuur

340g rode jam

poedersuiker


sterrenvormpjes

food processor

bakpapier

lepel

grote mengkom

deegroller



stap 1: eerste deel deeg    


Doe de pecannootjes en 2 eetlepels bloem in de food processor totdat het een mengsel met fijne kruimels is. Voeg dan kaneel, zout, kruidnagel, piment en de rest van het bloem en mix het.


stap 2: tweede deel deeg


Mix in een grote kom de boter en het suiker voor 3 minuten. Doe daarna het ei en de amandelmeel erbij en mix het op een lage stand.

      

stap 3: derde deel deeg


Deel het deeg in tweeën en rol elk stuk uit op bakpapier tot ongeveer 3,20 mm. Dan moet je het deeg 30 minuten in de koelkast doen.


stap 4: bakken en vormen eerste deel


Verwarm de oven op 120 graden. Pak twee velletjes bakpapier en sterrenvormpjes. Maak met behulp van de vormpjes sterren van het deeg en splits ze in tweeën over de twee velletjes bakpapier. Rol dan de van het deeg opnieuw uit, koel eventjes en steek nieuwe sterretjes uit, ga zo door totdat het deeg op is (en eet er zelf ook wat van als dit niet lukt).



stap 5: bakken en vormen tweede deel


Pak 1 van de velletjes bakpapier en gebruik een kleiner uitsteekvormpje van een ster om er gaatjes in te maken. Je hebt nu een sterrenkoekje met het gat van een sterretje in het midden. Bak de twee velletjes apart totdat ze bruin zijn, 11 tot 15 minuten lang, laat ze dan helemaal afkoelen.


stap 6: jam


Pak de jam en een lepel en doe de jam op het koekje zonder gaatje in het midden. Leg daarna de koekjes met gaatjes op de koekjes met jam. Je kan er dan wat poedersuiker overheen. Nu ben je klaar en kan je er van genieten of cadeau geven!

Succes!



Eet smakelijk!


Maya Struijf, Effi Mounier - 2g1


Reacties